سالنامه صنعت پژوهان جهان

سالنامه صنعت پژوهان جهان
جستجو
  • خانه
  • اخبار اقتصادی
  • اخبار صنعتی
  • ساختار سازمانی
  • تماس با ما
  • درباره ما
خواندن: مضرات انواع روغن‌های مایع برای سلامت بدن – علیرضا محمودی فرد
اشتراک گذاری
تغییردهنده سایز فونتAa
سالنامه صنعت پژوهان جهانسالنامه صنعت پژوهان جهان
جست و جو
  • خانه
  • اخبار اقتصادی
  • اخبار صنعتی
  • ساختار سازمانی
  • تماس با ما
  • درباره ما
سالنامه صنعت پژوهان جهان > انرژی و محیط زیست > مضرات انواع روغن‌های مایع برای سلامت بدن – علیرضا محمودی فرد
انرژی و محیط زیستبین المللپؤوهش و فناوریتحقیقات علمیتحلیل و یادداشتمدیریت

مضرات انواع روغن‌های مایع برای سلامت بدن – علیرضا محمودی فرد

توسط علیرضا محمودی فرد آخرین به روز رسانی: خرداد 20, 1404 4 دقیقه زمان مطالعه
اشتراک گذاری

رسانه صنعت پژوهان جهان / روغن‌های مایع، مخصوصا در آشپزی و صنایع غذایی، نقش مهمی دارند. این روغن‌ها در صورت طبیعی بودن معمولاً شامل روغن‌های گیاهی مانند روغن سویا، روغن کانولا، روغن مغز تخمه آفتاب‌گردان، روغن ذرت و روغن نارگیل می‌شوند. با وجود مزایای خاصی که برخی از این روغن‌ها دارند، مصرف زیاد و نادرست آن‌ها می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت انسان داشته باشد؛ حال آنکه بسیاری از روغن‌های مایع، طبیعی نیز نیستند و مسلما عوارض آن‌ها به‌مراتب بیش از چیزی است که در این یادداشت اشاره می‌شود.

مضرات روغن‌های مایع

افزایش خطر بیماری‌های قلبی:

روغن‌های مایع غنی از چربی‌های ترانس و چربی‌های اشباع می‌توانند منجر به افزایش سطح کلسترولLDL (کلسترول بد) و کاهش سطحHDL  (کلسترول خوب) شوند، که این وضعیت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد (Mozaffarian et al., 2010). به‌خصوص روغن‌هایی مانند روغن نارگیل و روغن پالم که حاوی چربی‌های اشباع بالا هستند، می‌توانند سلامت قلب را تحت‌تأثیر قرار دهند (Kris-Etherton et al., 2010).

التهابات مزمن:

مصرف روغن‌های مایع حاوی چربی‌های امگا-6 (مانند روغن ذرت و روغن سویا) به‌طور قابل توجهی ممکن است منجر به التهاب مزمن در بدن شود. نسبت بالای امگا-6 به امگا-3 در رژیم‌های غذایی می‌تواند منجر به افزایش التهاب و مشکلات مربوط به بیماری‌های مزمن، از جمله آرتروز و بیماری‌های خودایمنی شود (Calder, 2015).

فاسد شدن و تولید مواد مضر:

روغن‌های مایع غیراشباع، علی‌الخصوص در دماهای بالا(مانند سرخ‌کردن)، می‌توانند فاسد شده و ترکیبات سمی تولید کنند. این ترکیبات شامل آلدهیدها، پراکسیدها و سایر مواد شیمیایی مضر هستند که می‌توانند به DNA آسیب برسانند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند (Jiang et al., 2020).

مشکلات گوارشی:

برخی از روغن‌های مایع ممکن است به مشکلات گوارشی مانند اسهال و نفخ منجر شوند. مطالعات نشان می‌دهند که چربی‌های اشباع و غیر اشباع در مقادیر زیاد می‌توانند به‌ویژه بر عملکرد روده تأثیر منفی بگذارند (Cani et al., 2009).

افزایش ریسک ابتلا به دیابت:

برخی از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مصرف روغن‌های مایع حاوی چربی‌های ترانس با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. این چربی‌ها می‌توانند باعث مقاومت به انسولین شوند که عاملی برای بروز دیابت است (Zhang et al., 2015).

تأثیرات بر سلامت

اضافه وزن و چاقی: روغن‌های مایع از نظر کالری بسیار غنی هستند و مصرف زیاد آن‌ها می‌تواند به اضافه وزن و چاقی منجر شود (Kumar et al., 2014).

تأثیرات عصبی: برخی از روغن‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که حاوی چربی‌های اشباع بالا هستند، ممکن است با تاثیر بر روی سلامت اعصاب، خطر ابتلا به اختلالات روانی و عصبی را افزایش دهند (Gomez-Pinilla, 2008).

بی‌نظمی هورمونی: روغن‌های حاوی چربی‌های ترانس و برخی از روغن‌های گیاهی می‌توانند باعث اختلال در تعادل هورمونی و ایجاد مشکلاتی مانند سندرم تخمدان polycystic (PCOS)  شوند (Mills et al., 2017).

نتیجه‌گیری

با توجه به مضرات متعدد روغن‌های مایع بر سلامت، توصیه می‌شود مصرف آن‌ها محدود گردد و از روغن‌های با کیفیت بالا و حاوی چربی‌های غیر اشباع بیشتری مانند روغن زیتون و روغن آووکادو استفاده شود. تغییر در الگوی غذایی و افزایش آگاهی در مورد خطرات روغن‌های مایع می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

 

تنظیم: علیرضا محمودی فرد – محقق مباحث سبک زندگی و مدرس فیزیولوژی

برچسب گذاری شده:اضافه وزن و چاقی و کالری زیاد روغن‌هاالتهاب مزمن بدنبیماری‌های خودایمنیتأثیر بر سلامت مغز و اختلالات عصبیتولید آلوده و سمی و آسیب به DNAچربی امگا-6 و امگا-3چربی‌های ترانس و اشباعخطر بیماری‌های قلبی و سلامت قلب و عروقخطر سرطان‌زایی روغن‌هادیابت نوع 2 و چربی‌ها و مقاومت به انسولینروغن سویا و کانولا و روغن مغز تخمه آفتاب‌گردان و روغن ذرت و نارگیلروغن‌های گیاهی طبیعیروغن‌های مایع غذاییفاسد شدن روغن‌ها و ترکیبات مضر در پختکلسترول LDL و HDLمدرس علیرضا محمودی فردمشکلات گوارشی و نفخ و اثر چربی‌ها بر رودهمصرف متعادل روغن‌ها و آگاهی از خطرات مصرفمضرات مصرف زیادنگران بی‌نظمی هورمونی و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook Twitter Email Copy Link Print
پیام بگذارید پیام بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه

  • کد تخفیف؛ کلید صرفه‌جویی در خریدهای صنعتی و تکنولوژیک در دنیای امروز
  • رابطه مصرف مایعات با پیشگیری و درمان بیماری‌های عفونی تنفسی – علیرضا محمودی فرد
  • Beyond Profit; The Moral Test Point for Brands’ Conscience in Times of War
  • تولید برق در فرانسه با انرژی هسته‌ای: روندها، چالش‌ها و آینده – علیرضا محمودی فرد
  • Tunnel Vision Syndrome in Crisis

صنایع نوین

مشاهده همه

تعریف ساده از مدیریت: مفاهیم، اصول و فرآیندها – علیرضا محمودی فرد

پایگاه صنعت پژوهان جهان | مدیریت به‌عنوان یک علم و هنر، معانی و کاربردهای متنوعی دارد که در شرایط مختلف…

مدیریتبازارهای جهانیبین المللپؤوهش و فناوریتحقیقات علمیتحلیل و یادداشتصنایع نوینصنعت و معدنفناوری مالینوآوری های صنعتیهوش صنعتی
اردیبهشت 20, 1404

قیمت زنده طلا در 30م اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ / خبرنگار: علیرضا محمودی فرد

طبق گزارش صنعت پژوهان جهان، قیمت طلا و انواع و مشخصات آن را در 30م اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در تصویر…

فناوری مالیاخباراخبار اقتصادیاخبار صنعتیاخبار مهمانرژی و محیط زیستبازارهای جهانیبین المللپؤوهش و فناوریتحقیقات علمیصنایع نوینصنعت و معدنمدیریتنوآوری های صنعتیهوش صنعتی
خرداد 1, 1404

قیمت و مشخصات مربوط به بازار فلزات پایه در 30م اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ / خبرنگار: علیرضا محمودی فرد

طبق گزارش صنعت پژوهان جهان، قیمت و مشخصات مربوط به بازار فلزات پایه، در 30م اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در تصویر…

بازارهای جهانیاخباراخبار اقتصادیاخبار صنعتیاخبار مهمانرژی و محیط زیستبین المللپؤوهش و فناوریتحقیقات علمیخودرو و حمل و نقلصنایع نوینصنعت و معدنفناوری مالیمدیریتنوآوری های صنعتی
خرداد 1, 1404

قیمت زنده طلا در 31م فروردین ماه 1404 / خبرنگار: علیرضا محمودی فرد

طبق گزارش صنعت پژوهان جهان، قیمت طلا و انواع و مشخصات آن را در آخرین روز ماه (31م فروردین ماه…

اخباراخبار اقتصادیاخبار مهمبازارهای جهانیبین المللصنعت و معدنمدیریت
اردیبهشت 3, 1404

مرجعی تحلیلی – اقتصادی با تمرکز بر آخرین پژوهش ها ، روند های صنعتی و داده های راهبردی در سطح ملی و بین المللی

  • فناوری مالی
  • انرژی و محیط زیست
  • خودرو و حمل و نقل
  • صنعت و معدن
  • رویداد های علمی
  • تحقیقات علمی
  • نوآوری های صنعتی
  • مالتی مدیا
  • هوش صنعتی
  • هوش مصنوعی
  • مدیریت
  • سوالات متداول

همراه ما باشید در : 

سالنامه صنعت پژوهان جهان

ایران – قم – مازندران

کاری از گروه طراحی سایت آسان وب

Welcome Back!

Sign in to your account